Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

H αλήθεια για το νερό με λεμόνι

Το να πίνεις το πρωί ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι μερικοί υποστηρίζουν πως κάνει καλό στη διαδικασία της πέψης. Άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό και υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να χάσουν κιλά. Λόγω της γεύσης του, το λεμόνι θα ξυπνήσει τους γευστικούς κάλυκες και επίσης είναι πλούσια σε διατροφικά συστατικά.


Περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. H βιταμίνη αυτή θα μπουστάρει το κολλαγόνο και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η σχέση λεμονιού και απώλειας βάρους.

Το νερό με λεμόνι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινάς την ημέρα. Αν και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, είναι το νερό αυτό που κάνει τη δουλειά και όχι το λεμόνι! Ο μεταβολισμός δουλεύει καλύτερα όταν είσαι ενυδατωμένος. Ολόκληρο το σώμα λειτουργεί έτσι καλύτερα. Το να πίνεις νερό, κάνει πάντοτε καλό.

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο με το συκώτι και τα νεφρά, τα οποία βοηθούν στο να αποτοξινώνεται ο οργανισμός μέσω των ούρων και των περιττωμάτων. Το οξέα που περιέχει το λεμόνι βοηθούν στο να διασπαστούν τα τρόφιμα, όπως κάνουν και τα οξέα του στομάχου.



Αυτά τα οξέα μπορούν να προκαλέσουν ωστόσο καούρες. Το να πίνεις πολύ νερό βοηθά στην πέψη.
Όταν δεν είσαι καλά ενυδατωμένη, είναι δύσκολο για τις τροφές να περάσουν μέσα από το πεπτικό σύστημα, αφήνοντάς σου μία άβολη αίσθηση, καθώς και δυσκοιλιότητα.

Το να είσαι ενυδατωμένη είναι ένας εύκολος τρόπος να ελέγχεις τις θερμίδες που παίρνεις. Το να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακόμα και ένα ποτήρι πριν ξεκινήσεις να τρως, μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτος γρηγορότερα.

Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για το στομάχι να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχει γεμίσει.
Το να πίνεις νερό πριν και κατά τη διάρκεια του φαγητού μπορεί να ρίξει τους ρυθμούς σου και έτσι να δώσει περισσότερο χρόνο στο μήνυμα να σταλεί στον εγκέφαλο ενώ τρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου