Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Φυσικές λύσεις για τις εναλλαγές της διάθεσης

Μην αφήνετε τις εναλλαγές της διάθεσης να επισκιάσουν τη ζωή σας. «Ξορκίστε» τις κακές
διαθέσεις με αυτές τις τέσσερις φυσικές θεραπείες. Οι μέρες είναι δύσκολες και οι νύχτες το ίδιο. Η ταχύτητα των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή σας έχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και, όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η έλλειψη σταθερότητας έχει επιπτώσεις στη διάθεσή σας. Ο πανικός δεν οδηγεί πουθενά.


Η λύση για τη διατήρηση της διάθεσής σας υπό έλεγχο ενδεχομένως να βρίσκεται σε μερικά από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της φύσης.

Για το άγχος: Ιερός βασιλικός
Ένα μέλος της οικογένειας της μέντας, ο ιερός βασιλικός, έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην Ινδία για να μειώσει την ένταση των αποκρίσεων του άγχους και του στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ιερού βασιλικού (500 mg δύο φορές την ημέρα μετά τα γεύματα) έχει σημαντική επίδραση στη μείωση του γενικευμένου άγχους, του στρες και της κατάθλιψης.

Για την ιδιοτροπία: Μελισσόχορτο
Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της ιδιοτροπίας είναι η πολλή κούραση. Το μελισσόχορτο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του άγχους και - χάρη στην ήπια κατασταλτική δράση του - βοηθά επίσης στη βελτίωση του ύπνου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της ιδιοτροπίας που σχετίζεται με την έλλειψή του. Πάρτε περίπου 60 σταγόνες σε νερό πριν πάτε στο κρεβάτι.

Για τη νευρικότητα: Πασσιφλόρα
Η πασσιφλόρα είναι μια πολύ καλή φυσική λύση, διότι έχει τις ίδιες ιδιότητες με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την προώθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Μπορεί να ληφθεί σε υγρή μορφή ή σε κάψουλα. Πάρτε 2 ml αυτού του συμπληρώματος τρεις φορές την ημέρα.

Για το στρες: L-Θεανίνη
Η L-Θεανίνη είναι ένα αμινοξύ, που βρίσκεται στο μαύρο, το άσπρο και πράσινο τσάι, το οποίο βοηθά να σκεφτούμε πιο καθαρά και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα στρες παρουσίασαν αυξημένη προσοχή και βελτίωση του χρόνου αντίδρασης, 15-60 λεπτά μετά την κατάποση. Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τσάι ή δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να πάρετε 200 mg με ένα γεμάτο ποτήρι νερό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου