Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Μάθετε πώς να φτιάξετε πλούσια ενυδατική κρέμα με μελισοκέρι και ελαιόλαδο

Η συνταγή για αυτή την κρέμα χονολογείται από τον 2ο αιώνα και αποδίδεται στον Έλληνα γιατρό Γαληνό. Είναι πολύ απλή και χρειάζεται πολύ λίγα υλικά, ενώ τα αποτελέσματά της είναι θεαματικά. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος και το αφήνει απαλό και μεταξένιο. Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και δροσιστικό, ενώ το μελισσοκέρι είναι ενισχυτικό της δράσης της κρέμας και βοηθά στη συντήρησή της.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
  • 1 κουταλιά κερί μέλισσας
  • 4 κουταλιές αγνό ελαιόλαδο
  • 1-3 κουταλιές ροδόνερο
  • 3-4 αρωματικά πέταλα τριαντάφυλλου

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε μέσα όσο πιο πολλά ροδοπέταλα μπορείτε. Το σκεπάζετε καλά και το αφήνετε να σταθεί για 5-6 μέρες, μέχρι το λάδι να απορροφήσει όλες τα αρώματα. Φιλτράρετε το αρωματικό λάδι και κρατήστε το μέσα σε ένα καθαρό σκεύος.

Ζεσταίνετε το μελισσοκέρι σε χαμηλή θερμοκρασία, σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει (προσοχή δεν πρέπει να βράσει). Αμέσως μετά προσθέτετε το αρωματισμένο ελαιόλαδο και ανακατεύετε ζωηρά το μίγμα για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάστε το σκέυος από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Προσθέστε το ροδόνερο, κουταλιά- κουταλιά, ενώ ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Θα σταματήσετε το ανακάτωμα όταν η κρέμα έχε κρυώσει.
Βάλτε την κρέμα σε καθαρό γυάλινο βαζάκι, σκούρου χρώματος.

ΤIPS
  • Αν υποφέρετε από ξηροδερμία προσθέστε 3-5 σταγόνες καθαρό αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.
  • Το καλοκαίρι μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με αμυγδαλέλαιο, ενώ τις ενδιάμεσες εποχές (άνοιξη- φθινόπωρο) χρησιμοποιήστε μίγμα από 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο.
  • Φυλάξτε την κρέμα σε δροσερές συνθήκες (όχι στο ψυγείο) για 2-3 μήνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου