Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«Καρυκεύστε» την ερωτική σας ζωή

Η σεξουαλικότητα και η διατροφή επηρεάζουν πάντα η μία την άλλη, αφού η γεύση είναι κι αυτή μια αίσθηση που μοιραζόμαστε, όπως ακριβώς και ο έρωτας. Μήπως γι’ αυτό οι ερωτευμένοι είναι και οι μόνοι που παύουν να ενδιαφέρονται για το φαγητό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο έρωτάς τους;


Οι εραστές ούτε πεινάνε ούτε νυστάζουν. Απλώς «τρέφονται» με τις ενδορφίνες, που ο έρωτας... εκκρίνει ακατάπαυστα προκαλώντας τους ευφορία. Όμως, το πάθος έχει συνήθως περιορισμένη διάρκεια και γρήγορα έρχονται η ρουτίνα και τα προβλήματα. Και μαζί κλονίζεται και η σεξουαλικότητα, καθώς οι επαφές γίνονται ολοένα και λιγότερες. Και τότε συχνά, όταν δεν υπάρχει πια «σοκ» στο κρεβάτι, απομένει η… σοκολάτα και τα...αφροδισιακά.

Ουσίες δηλαδή που τονώνουν τη σεξουαλική επιθυμία και συνεργούν τόσο στην ένταση όσο και στη διάρκεια του παροξυσμού και που συχνά βγαίνουν από μύθους, παραδόσεις και επιστημονικά εργαστήρια, για να προκαλέσουν τις αισθήσεις και να μας οδηγήσουν σε εμπειρίες μοναδικές.

Μπαχαρικά... επιθυμίας
Πιπέρι: Στη μαύρη, άσπρη ή πράσινη εκδοχή του είναι ένα βραδυφλεγές καύσιμο του έρωτα, που μόνο ωφέλεια προκαλεί όταν αποφεύγονται οι ακρότητες. Με τακτική χρήση καλύπτει όχι μόνο κάποιο σφάλμα της μαγείρισσας, αλλά ξυπνάει και τη ναρκωμένη επιθυμία.

Γλυκάνισος: Το ανισέλαιο που περιέχουν οι σπόροι του έχει τονωτική και διεγερτική επίδραση. Αφροδισιακό ποτό: μουλιάστε για 10 ημέρες μισή κούπα ξηρούς σπόρους σ’ ένα μπουκάλι μπράντι.

Κάρδαμο: Με πιπεράτη γεύση, χρησιμοποιείται ως άρωμα, ενώ τα φύλλα του τρώγονται ωμά σε σαλάτες. Εκτός από το να «καρδαμώνει», όπως λέει ο λαός, έχει και την ικανότητα να διεγείρει.

Κάππαρη: Την προστάτευε η Αστάρτη, η θεά του έρωτα για τους Φοίνικες. Όσο για τους Εβραίους, αυτοί πριν από χιλιάδες χρόνια μάζευαν, όπως κι εμείς σήμερα, τα μπουμπούκια της, τα διατηρούσαν σε ξίδι και τα έτρωγαν ως ορεκτικό, αλλά και για να προκαλούν τον πόθο.

Ερωτικά βότανα
Αφέψημα τσουκνίδας: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα διεγερτικό αφέψημα που προκαλεί επιθυμίες. Πώς θα το φτιάξετε: Βράζετε για 10 λεπτά 30 γραμμ. ξερά φύλλα τσουκνίδας σε μισό λίτρο νερό και πίνετε απ’ αυτό 2 κουταλιές της σούπας 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.


Έγχυμα δυόσμου: Στην αρχαία Ελλάδα συνήθιζαν να φτιάχνουν δυνατό έγχυμα από δυόσμο πιστεύοντας ότι δυναμώνει τον πόθο αντρών και γυναικών. Πώς θα το φτιάξετε: βράστε μισό λίτρο νερό, κατεβάστε το από τη φωτιά για ένα λεπτό, μετά ρίξτε 30 γραμμ. ξερά φύλλα δυόσμου και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά, αφού σκεπάσετε το σκεύος με το καπάκι του. Από το έγχυμα αυτό μπορείτε να πίνετε μέχρι και δυο φορές την ημέρα από ένα κρασοπότηρο, όχι όμως για μεγάλο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου