Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Λιώστε ασπιρίνη και τρίψτε τη στα μαλλιά σας. Ο λόγος; δεν πάει το μυαλό σας!

Η ασπιρίνη είναι ένα αναλγητικό που μπορούμε να βασιζόμαστε σε τακτική βάση. Οι περισσότεροι
έχουν ένα κουτάκι με ασπιρίνες στο σπίτι, που περιμένει να δράσει σε πόνους. Αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει χημικές ενώσεις που μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγμα…


Η ασπιρίνη είναι ένα αναλγητικό που μπορούμε να βασιζόμαστε σε τακτική βάση. Οι περισσότεροι έχουν ένα κουτάκι με ασπιρίνες στο σπίτι, που περιμένει να δράσει σε πόνους. Αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει χημικές ενώσεις που μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από την ανακούφιση του πονοκεφάλου. Διαβάστε μερικές μη ιατρικούς τρόπους χρήσεις της ασπιρίνης σε όλο το σπίτι:

1. Καταπολέμηση της πιτυρίδας
Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, μια χρήσιμη χημική ουσία που έχει πολλές ιδιότητες. Μεταξύ των οποίων, έχει ισχυρή ενυδατική ικανότητα, και μπορεί να βελτιώσει τον σχηματισμό της πιτυρίδας στην κεφαλή. «Εφαρμόζοντας ασπιρίνη σε πρόσμειξη με σαμπουάν στα μαλλιά της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής, που με τη σειρά της προκαλεί πιτυρίδα,» εξηγεί ο Δρ.Joshua Zeichner, κοσμετικός και κλινικός ερευνητής στην δερματολογία. Διαλύστε 2-3 ασπιρίνες στο σαμπουάν σας και κάντε μασάζ στην κεφαλή με αυτό το μείγμα, και αφήστε το για μερικά λεπτά πριν το ξεβγάλετε.

2. Ευεργετικό για την επιδερμίδα
Όχι μόνο το σαλικυλικό οξύ ενυδατώνει το δέρμα, αλλά βοηθά την απομάκρυνση της λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων, κάνοντάς το ένα δυνατό αντίπαλο στην ακμή και την ψωρίαση, καθώς μπορεί να ανοίξει τους πόρους και να μειώσει το οίδημα, τις δερματικές αλλοιώσεις και την ερυθρότητα. Αναμείξτε 5 λιωμένες ασπιρίνες με 1/4 νερό του φλιτζανιού, και προαιρετικά, μια κουταλιά μέλι. Εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά, και ξεβγάλτε.

3. Λεκέδες από ιδρώτα
Μερικές φορές, οι λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα είναι τόσο επίπονοι που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν στο κανονικό πλύσιμο. Αλλά η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση. Φτιάξτε μια πάστα, διαλύοντας μερικές ασπιρίνες με λίγο νερό, και εφαρμόστε τη πάνω στους λεκέδες. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και βάλτε στο πλυντήριο ρούχων. Εξίσου αποτελεσματικό σε λεκέδες από αίμα και από κρόκο αυγού.

4. Μπαταρία αυτοκινήτου
Αυτή είναι μια ασυνήθιστη εφαρμογή. Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου ξεμείνει στη μέση του πουθενά και δεν υπάρχει σύντομα βοήθεια, δοκιμάστε αυτή την λύση τελευταίας στιγμής: ρίξτε μια διαλυμένη ασπιρίνη κατευθείαν στην μπαταρία, αφού την ανοίξετε πρώτα. Το σαλικυλικό οξύ θα αντιδράσει με θειικό οξύ μέσα στην μπαταρία και ίσως είναι αρκετό για να φτάσετε σε ένα βενζινάδικο.

5. Φυτά και μπουκέτα λουλουδιών
Το σαλικυλικό οξύ έχει την ιδιότητα να βοηθάει τα λουλούδια να αντέξουν περισσότερο καιρό στο βάζο ή ακόμα και τα φυτεμένα. Απλά ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό που έχετε το μπουκέτο με τα λουλούδια ή στο χώμα και δείτε να τα κρατάνε και πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου