Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Έξι βότανα & μπαχαρικά που μετατρέπουν το νερό σε ελιξίριο

Ένα ποτήρι νερό είναι το καλύτερο ρόφημα για τον οργανισμό σας. Όμως, μπορεί να γίνει ακόμα πιο ωφέλιμο αν προσθέσετε ορισμένα μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξετε ένα υγιεινό ρόφημα, το οποίο θα βελτιώσει την πέψη και θα αποτοξινώσει ολόκληρο τον οργανισμό σας.

Μπορείτε να φτιάξετε και να καταναλώσετε αυτά τα ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Φρεσκοστυμμένο λεμόνι ή χυμός λάιμ
Τόσο το λεμόνι όσο και το λάιμ είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, αποτοξινώνει το σώμα και βοηθά την πέψη. Στύψτε μισό λεμόνι ή λάιμ σε νερό.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φάρμακο για τη θεραπεία από τις κράμπες, τη ναυτία, τον μετεωρισμό και τα προβλήματα πέψης. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από τους ιούς. Κόψτε ένα κομμάτι τζίντζερ (στο μέγεθος του αντίχειρα) σε μικρούς κύβους και προσθέστε τους στο νερό. Να είστε προσεκτικοί όταν πίνετε το νερό και τρώτε το ψιλοκομμένο τζίντζερ, διότι είναι πολύ αρωματικό.

Αγγούρι
Κόψτε το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο νερό. Το νερό είναι δροσερό και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το πεπτικό σύστημα. Αφού πιείτε το νερό, φάτε τις φέτες αγγουριού. Είναι ωφέλιμες για την υγεία σας, αφού περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Κανέλα
Αποτελεί τη λύση εναντίον των ιών ενώ βελτιώνει την κακή πέψη. Επίσης, ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στη διαδικασία καύσης λίπους.
Προσθέστε ένα μπαστουνάκι κανέλας σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να σταθεί μέχρι να αρωματίσει το νερό. Πίνετέ το κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φύλλα μέντας
Η μέντα είναι ένα βότανο που μπορείτε να καλλιεργήσετε και μόνοι σας είτε στον κήπο είτε μέσα στο σπίτι σας. Θα ήταν χρήσιμο να διαθέτετε πάντα φρέσκια μέντα διότι βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου στο στομάχι, ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες και βοηθά στην πέψη της τροφής.

Γαρίφαλο
Το γαρίφαλο βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στο πεπτικό σύστημα και την καταπολέμηση των παρασίτων που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Βάλτε 3-5 καρφάκια γαρύφαλλο στο νερό και αφήστε τα μέχρι να απελευθερώσουν τη γεύση τους. Αφού πιείτε το νερό μπορείτε να φάτε τα γαρύφαλλα, αλλά να είστε προσεκτικοί επειδή καίνε αρκετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου