Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ροφήματα βοτάνων για την καταπολέμηση της γρίπης

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, αυτήν την περίοδο στην κυριολεξία “θερίζει” η γρίπη και θα ήταν καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, καθώς αν η γρίπη δεν μας έχει... χτυπήσει ακόμη την πόρτα, πολύ πιθανόν να το κάνει.


Παρακάτω, σας παραθέτω μία λιστα με ροφήματα βοτάνων, για την καταπολέμηση της γρίπης:


1) Ρόφημα από χαμομήλι: Βράστε σε νερό τα άνθη του χαμομηλιού, σουρώστε και πιείτε το αφέψημα.

2) Ρόφημα από ευκάλυπτο: Βράστε ένα φλιτζάνι νερό με λίγα (2-3) φύλλα ευκαλύπτου. Αφήστε το λίγο και σουρώστε το. Πιείτε το ζεστό ή κρύο και αν θέλετε προσθέσετε λεμόνι και μέλι.
Επίσης για το κρυολόγημα, ρίξτε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει, κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και εισπνεύστε τους ατμούς, έχοντας το κεφάλι σας πάνω από την κατσαρόλα.

3) Ρόφημα από θυμάρι: Μπορούμε να πιούμε ρόφημα θυμαριού για να καταπραΰνουμε τον πονόλαιμο, τον βήχα και την βρογχίτιδα. Σε ένα μπρίκι βράζουμε νερό με μια κουταλιά θυμάρι. Σουρώνουμε και πίνουμε, προσθέτοντας αν θέλουμε μέλι.

4) Ρόφημα από μέντα: Σε μισό λίτρο νερό περίπου βράζουμε μερικά φύλλα μέντας και αφού το σουρώσουμε πίνουμε το αφέψημα.

5) Ρόφημα από έρωντα: Από τα αγαπημένα βότανα των Κρητικών. Εκτός των πολλών άλλων ευεργετικών του ιδιοτήτων του (επουλωτικό πληγών, αντισπασμωδικό, καταπραϋντικό κλπ), το ρόφημα του έρωντα είναι ιδανικό για το συνάχι και τον πονόλαιμο.

6) Ρόφημα από φασκόμηλο: Βότανο με έντονη οσμή και γεύση. Εκτός των άλλων χρήσιμων ιδιοτήτων του το αφέψημα του φασκόμηλου χρησιμοποιείται εναντίον του κρυολογήματος και για να καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαρυγγίτιδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου