Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Λεβάντα: Πώς να την χρησιμοποιήσεις στο σπίτι σου!

Η λεβάντα είναι ένα βότανο που πραγματικά θα σε καταπλήξει με τις εφαρμογές της και εδώ θα σου πούμε τις βασικές για να τη χρησιμοποιήσεις μέσα στο σπίτι σου!


1. Δώσε ευχάριστη μυρωδιά στη μπουγάδα και τα υφάσματα!
Ρίξε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας μέσα σε λίγο νερό, κούνησέ το καλά και ψέκασε τα ρούχα σου, τις πολυθρόνες, τον καναπέ, τις κουρτίνες, τα τραπεζομάντηλα. Η λεβάντα έχει και αντιβακτηριδιακή δράση, και αναζοωγονεί με ένα υπέροχο άρωμα. Επίσης λίγο πριν κοιμηθείς ψέκασε το μαξιλάρι σου για έναν καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.


2. Λεβάντα στο πλύντήριο
Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στη θήκη πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό έχουν αντιβακτηριακή δράση αλλά και τα ρούχα θα μυρίζουν ωραιότερα. Ειδικά εάν είναι μωρουδιακά, θα έχει και καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

3.Στους πάγκους της κουζίνας.
Ανάμιξε λίγο ζεστό νερό με σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας, κούνησέ το καλά και ψέκασε τους πάγκους σου. Άφησε να δράσει και σκούπισε με στεγνό πανί. Η λεβάντα έχει αντιβακτηριδιακή δράση ειδικά εάν βαρέθηκες τη βαριά μυρωδιά της χλωρίνης.

4. Στη ντουλάπα
Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι βάζουμε σακουλάκια λεβάντας ανάμεσα στα ρούχα για να διώξουμε το σκόρο! Μπορείς επίσης να ψεκάσεις τα ρούχα σου στη ντουλάπα με ένα μίγμα νερού και αιθέριου ελαίου λεβάντας για να μυρίζει όλη η ντουλάπα υπέροχα.

5. Γλάστρες για μια μοναδική διακόσμηση
Η λεβάντα είναι ένα μοναδικό φυτό στο οποίο αξίζει να... επενδύσεις στον κήπο ή στη βεράντα σου με μερικές γλάστρες. Τα υπέροχα μοβ λουλούδια της θα δώσουν μοναδική όψη στους χώρους σου. Επίσης ψέκασε τις γλάστρες σου με μίγμα νερού-λεβάντας για να τα προστατέψεις από τα ζωύφια!


6. Διακόσμηση με αποξηραμένη λεβάντα!
Φτιάξε μικρά μπουκέτα από αποξηραμένη λεβάντα για να στολίσεις τα βάζα σου ή να τα κρεμάσεις στην κουζίνα σου!


7. Διώχνει τα έντομα!
Ανάμιξε νερό με αιθέριο έλαιο λεβάντας και ψέκασε το σπίτι σου για να μην πλησιάζουν τα ενοχλητικά έντομα ειδικά εάν έχεις παιδιά.

8. Προστατεύει τις ξύλινες επιφάνειες
Η λεβάντα περιέχει συστατικά που βοηθούν στην καθαριότητα του ξύλου αλλά και στη διατήρησή του. Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας πάνω σε πανί είναι ένας καλός τρόπος για να περάσεις τα ξύλινα έπιπλα που και θα μυρίζουν και θα λάμπουν.

9. Λεβάντα κατά της μούχλας.
Ψέκασε την κουρτίνα του μπάνιου σου με ένα μίγμα λεβάντας νερού για να μην επιτρέψεις το σχηματισμό μούχλας και μυκήτων.

10. Kαι για το τέλος, μία ακόμη χρήση της λεβάντας: 
βράσε αποξηραμένη λεβάντα και πιες την εάν έχεις δυσπεψία ενώ παράλληλα το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου