Γνωστή
ως «θαυματουργή» τροφή από την αρχαιότητα,
η μαστίχα χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στην ποτοποιία και στην κοσμετολογία. Η
ρητίνη, βασικό συστατικό της μαστίχας
είναι γνωστή για τη μεγάλη αντιοξειδωτική,
αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη της
δράση. Επίσης στη μαστίχα συναντάμε
μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών, ισχυρών
αντιοξειδωτικών συστατικών που
καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες
ρίζες και αποτρέπουν τη γήρανση.
Όπως
έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η μαστίχα
μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και
τη χοληστερίνη, βελτιώνει τη λειτουργία
της καρδιάς, ενισχύει τη στοματική
μαστιχα1υγιεινή, απομακρύνει τα βλαβερά
βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική
κοιλότητα μέσω της έκκρισης περισσότερου
σάλιου και ενισχύει τη λειτουργία του
πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος.
Μαστίχα
μπορείτε να καταναλώσετε σε φυσική
μορφή, ως τσίχλα ή να τη χρησιμοποιήσετε
αλεσμένη σε φαγητά και γλυκά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου