Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τα ευεργετικά συστατικά του σταφυλιού

Χωρίς να μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες, το σταφύλι προσφέρει πολύτιμα συστατικά στον οργανισμό, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ιδού μερικά από αυτά.


  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά το καλοκαίρι.
  • Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και καλίου για τη φυσιολογική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  • Προστατεύει τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα προσφέροντας βιταμίνες Α και C.
  • Ειδικά οι κόκκινες ποικιλίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου