Χωρίς
να μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες,
το σταφύλι προσφέρει πολύτιμα συστατικά
στον οργανισμό, αρκεί να καταναλώνεται
με μέτρο. Ιδού μερικά από αυτά.
- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά το καλοκαίρι.
- Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και καλίου για τη φυσιολογική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
- Προστατεύει τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα προσφέροντας βιταμίνες Α και C.
- Ειδικά οι κόκκινες ποικιλίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου