Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αιθέριο έλαιο περγαμόντου

Το αιθέριο έλαιο περγαμόντου λαμβάνεται από το περίβλημα των ώριμων καρπών του φυτού Citrus
bergamia με ψυχρή πίεση. Χρήση αιθέριου ελαίου περγαμόντου: κυρίως, σε γαργάρες για αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.


Προσθέτετε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου σ' ένα ποτήρι με νερό και στη συνέχεια κάνετε γαργάρες. Χρησιμοποιείται επίσης σε λάδι για μασάζ, στο μπάνιο, στη συσκευή αρωματισμού χώρου για την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης και σαν αποσμητικό. Είναι κατάλληλο και για πανάδες. Επειδή υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν κηλίδες, τo Bergamot oil δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, όταν το δέρμα εκτίθεται σε ισχυρή ηλιακή ή υπεριώδη ακτινοβολία (ανομοιόμορφος χρωματισμός του δέρματος). Χρησιμοποιείστε το Bergamot oil σε καλλυντικά προϊόντα για τη νυχτερινή σας φροντίδα.