Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Προστατέψτε το κυκλοφορικό σας με βότανα

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κύτταρα, τα οποία πρέπει να βρίθουν από υγρό ώστε να γίνεται μεταφορά των θρεπτικών ουσιών και αποβολή των άχρηστων. Σ’αυτή την πολυσήμαντη διαδικασία πρώτιστο ρόλο παίζει το κυκλοφορικό σύστημα. Γίνεται κατανοητό πλέον ότι είναι σημαντική η καλή συντήρηση του κυκλοφορικού και αυτό επιτυγχάνεται μέσω καλής διατροφής, φτωχή σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, αεροβική άσκηση και το σημαντικότερο, βότανα τα οποία δρουν προληπτικά. Μερικά από αυτά είναι :


Η γεντιανή, η οποία είναι ειδική για όλους τους τύπους της αναιμίας. Φτιάξτε βάμμα και πιείτε σε ένα ποτήρι νερό με 2-5 σταγόνες αυτού, δυο ώρες πριν από το βραδινό και μεσημεριανό σας γεύμα.

Η τσουκνίδα, η οποία περιέχει ισχυρή ποσότητα σιδήρου μπορεί να σας προστατέψει από την αναιμία που οφείλεται σε έντονη εμμηνόρροια. Πιείτε κατά την διάρκεια της ημέρας έγχυμα από 25 γρ τσουκνίδας σε 750 ml νερού.
Το σκόρδο, το οποίο όχι μόνο αρωματίζει το φαγητό, αλλά επίσης μειώνει τα λιπαρά και αραιώνει το αίμα, βοηθάει στην υπέρταση και στην αρτηριοσκλήρωση. Αν δεν μπορείτε να φάτε ωμές τις σκελίδες σκόρδου, πάρτε το βότανο σε μορφή κάψουλας, 1 την ημέρα αρκεί.

Το τζίντζερ, αυτό το πικάντικο και λεμονάτο βότανο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία, απλά και μόνο τρίβοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σε όλα τα φαγητά σας.

Η φλαμουριά, ή αλλιώς το τίλιο, είναι ηρεμιστικό για τα νεύρα και το άγχος προφυλάσσοντας από τις ταχυπαλμίες της καρδιάς. Φτιάξτε έγχυμα από 20 γρ του βοτάνου σε 750 ml και πίνετε κατά την διάρκεια της μέρας.
Η βαλεριάνα, που είναι ιδιαίτερα κατευναστικό βότανο και προστατεύει από κρίσεις πανικού. Φτιάξτε έγχυμα από 20 γρ του βοτάνου σε 750 ml και πιείτε 4 φλυτζάνια την μέρα.

Αμαμηλίδα και καλέντουλα, με αλοιφή αυτών 1-2 φορές τη μέρα θα αντιμετωπίσετε τους κιρσούς.

Οι δοσολογίες και οι δόσεις πρέπει να τηρούνται ακριβώς. Ρωτήστε το γιατρό σας σε περίοδο εγκυμοσύνης και για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου