Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες με τα βότανα

Οι αλλεργίες είναι από τις πιο ύπουλες ασθένειες μιας και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε σε τι έχουμε αλλεργία, αλλά και να γνωρίζουμε δεν θεραπεύεται εύκολα και απλά ζούμε μ’αυτό. Κι’ όμως υπάρχει κάτι που περιορίζει αυτή την ευαισθησία του οργανισμού στα αλλεργιογόνα ή ακόμα και στα εκζέματα του δέρματος, και αυτό είναι η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων. 


Οι αλλεργικές ρινίτιδες με τα φταρνίσματα, την καταρροή, τα δακρυσμένα μάτια, την αισθηματική αναπνοή, το φλεγμονώδες δέρμα και οποιαδήποτε άλλη αλλεργική αντίδραση και αν έχετε μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε ως εξής:

Φτιάξτε έγχυμα τσουκνίδας και πιείτε 3-4 φλυτζάνια την ημέρα για 3 μήνες.

Πίνουμε πράσινο τσάι χωρίς γάλα και ζάχαρη για τα μάτια, τον βήχα και το φτάρνισμα, 3-4 φλυτζάνια τη μέρα αρκούν μέχρι να δείτε βελτίωση.

Αν βασανίζεστε από αλλεργικό κατάρρους φτιάξτε έγχυμα κουφοξυλιάς και πίνετε 2-3 φλυτζάνια καθημερινά.

Για την καταρροή πιείτε 1 κούπα του τσαγιού με ίσα μέρη βάμματος (1 κουταλιά της σούπας από κάθε βότανο) από εχινάτσεα, κουφοξυλιά και θυμάρι με ζεστό νερό 3 φορές τη μέρα. Μπορείτε να πάρετε κάψουλες από εχινάτσεα για το βρογχικό άσθμα.

Πίνετε ένα ή δυο φλιτζάνια του τσαγιού χαμομήλι, το οποίο είναι το φυσικό αντιισταμινικό και μειώνει κάθε φλεγμονή στο σώμα.αλλεργίες

Για τις αλλεργίες του δέρματος αφήστε 10-15 λεπτά τζίντζερ μέσα σε ζεστό νερό και θα αντιμετωπίσετε έτσι και τους πονοκεφάλους και τον βήχα.

Δοκιμάστε κομπρέσες από μέντα, με έγχυμα του βοτάνου για τα εκζέματα, πλένετε την περιοχή 2-3 φορές καθημερινά.

Παρασκευάστε κομπρέσες ή κρέμα από αμαμηλίδα και χρησιμοποιήστε το στο δέρμα έως 5 φορές τη μέρα. Αλλιώς φτιάξτε αφέψημα με 2 κουταλιές της σούπας σε 1 φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το για πλύσεις έώς 5 φορές τη μέρα.

Αν έχετε φαγούρα στο σώμα σας από κάποια αλλεργία φτιάξτε έγχυμα από 50 γρ γερμανικού χαμομηλιού σε 750 ml νερού. Όταν κρυώσει βάλτε το στην ιδιάζουσα περιοχή ή χύστε το όταν είναι ακόμα ζεστό σε χλιαρό νερό στην μπανιέρα και μείνετε εκεί για 30 λεπτά. Επίσης μπορείτε να εισπνεύσετε τους ατμούς του εγχύματος ή και να το πιείτε για να βελτιώσετε το άσθμα.

Το κυνόροδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αποτρέπωντας τις γρίπες και τα κρυολογήματα. Επιπλέον χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του ανακουφίζει από τα συμπτώματα των αλλεργιών. Φτιάξτε έγχυμα από τους καρπούς του και πίνετε 2-3 φορές τη μέρα.

Για καλύτερη αναπνευστική λειτουργία βράστε 1,5 ποτήρι νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο, μισό ρίγανη και μισό θυμάρι, αφήστε το για 10 λεπτά και πιείτε το.

.Φτιάξτε έγχυμα από 15 γρ τσουκνίδας και 15 γρ θυμαριού σε 750 ml νερό και πιείτε το κατά τη διάρκεια της μέρας για την ασθματική αναπνοή.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ ή εισπνοές από αιθέρια έλαια για την υποβοήθηση της αναπνευστικής λειτουργίας. Για το μασάζ χρησιμοποιήστε σε 30 ml αμυγδαλέλαιο, 5 σταγόνες έλαιο μέντας, 8 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου και 5 σταγόνες έλαιο μαύρου πιπεριού. Για τις εισπνοές ρίξτε σε ένα μαντηλάκι 2 σταγόνες έλαιο γερμανικού χαμομηλιού, μέντας, τζίντζερ, ευκαλύπτου, κέδρου ή καμφοράς, συνολικά μέχρι 3 έλαια και 6 σταγόνες και εισπνεύστε το.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου