Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τριβόλι (Tribulus terrestris)

Ποώδες πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο, με μικρά αντικριστά φυλλάρια, κίτρινα άνθη με 5 πέταλα και σπόρους με 2 αιχμηρά αγκάθια. Περιέχει αλκαλοειδή, στεροειδείς σαπωνίνες. Χρησιμοποιείται για τις αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές και τονωτικές του ιδιότητες, αλλά κυρίως για τη συμβολή του στην ενεργοποίηση της τεστοστερόνης. To Tribulus terrestris ενισχύει τη γονιμότητα και προάγει την αναζωογόνηση του σώματος .


Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, αν και δεν περιέχει ορμόνες ,βοηθά τους άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας στην φυσιολογική παραγωγή ορμονών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε ασχολείται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Τα κύριο συστατικό του η σαπωνίνη, έχει βρεθεί πως αυξάνει τα επίπεδα της LH, η οποία είναι η φυσική παραγωγή της τεστοστερόνης.

Τα κύρια συστατικά του Tribulus Terrestris φαίνεται ότι αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή, τη γονιμότητα και την ευκινησία του σπερματοζωαρίου. Τώρα πολλές ιατρικές θεραπείες χρησιμοποιούν το Tribulus Terrestris για να αυξήσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και στα δύο φύλα, να ρυθμίσουν τα ανόργανα στοιχεία του σώματος και να καθαρίσουν τις φλέβες και τις αρτηρίες. Ένα μεγάλο ποσοστό αντρών που ακολουθεί αυτή τη θεραπεία έχει πετύχει να αυξήσει τη σεξουαλική δυναμική και να ελέγχει τις γρήγορες εκσπερματώσεις. Όσο για τις γυναίκες που ακολουθούν τη θεραπεία αυτή, έχουν αυξήσει τη σεξουαλική τους επιθυμία και απολαμβάνουν πολλαπλούς οργασμούς.

Τριβόλι πρόκειται για αγκαθερά ζιζάνια των αγρών που συναντούμαι παντού στον Ελληνικό χώρο όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το φυτικό συστατικό για την παραγωγή του Βιάγκρα και άλλων παρόμοιων διεγερτικών βοηθημάτων που καταπολεμούν την ανδρική ανικανότητα.
Το εκχύλισμα του τριβολιού επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ συγχρόνως αυξάνει και τη σεξουαλική διάθεση. Μελέτες καταδεικνύουν ότι η αύξηση που προκαλεί στα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι άνω του 50%! 

Σημαντικό επίσης είναι ότι χρησιμοποιείται και ώς βοηθητικό για την αύξηση της μυικής μάζας και την ενδυνάμωση των μυών. Επίδραση έχει όμως και στις γυναίκες καθώς τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Καθαρίζει τα νεφρά από πυοσφαίρια και αιμοσφαίρια, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ δρά και κατά της υπέρτασης. Πρόκειται για ένα πολύ καλό χωνευτικό και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος. Αντιμετωπίζει την δυσουρία, βοηθάει την λειτουργία του προστάτη, και δρά κατά του ιλίγγου, του πονοκεφάλου και του κρυολογήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου