Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιο βότανο θα σας γλυτώσει από τις φουσκάλες των ποδιών

Οι φουσκάλες εμφανίζονται κάτω από το δέρμα. Μπορεί να γεμίσουν με πύον, αίμα, ή υγρό. Η
κυριότερη αιτία που εμφανίζονται είναι η διαρκής τριβή που προκαλείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πέλματος από ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.


Μερικές φουσκάλες θεραπεύονται μόνες τους. Το δέρμα απορροφά το υγρό και οι φουσκάλες υποχωρούν. Μέχρι να συμβεί όμως το Πράσινο Φαρμακείο μας δίνει μια μαγική λύση για την αντιμετώπιση τους.

Ξεκινάμε με μια φούχτα φρέσκο θυμάρι επειδή περιέχει το συστατικό θυμόλη, το ίδιο ενεργό συστατικό που βρίσκεται στο εμπορικό στοματικό διάλυμα Listerine. Στην συνέχεια προσθέτουμε χούφτες από άλλα βότανα που περιέχουν δυνατά βοτανικά αντισηπτικά: Ευκάλυπτο ή δενδρολίβανο που περιέχουν κινεόλη, μέντα που περιέχει μενθόλη και σημύδα που περιέχει το συστατικό σαλικυλικό μεθύλιο που μοιάζει με ασπιρίνη.


Λιώνετε τα βότανα, τα βάζετε όλα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο και τα καλύπτετε με βότκα. Μετά από λίγες ημέρες, σουρώνετε τα βότανα και κρατάτε το υγρό στο συρτάρι σας ή στο βαλιτσάκι των πρώτων βοηθειών. Αλείψτε την φουσκάλα και θα σας απαλύνει τον πόνο άμεσα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα για τα κοψίματα και τα γδαρσίματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου