Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα

Με οποιοδήποτε μικρό τραυματισμό στο σώμα μας δημιουργούνται φλεγμονές και όταν υπάρχουν φλεγμονές υπάρχει και πόνος και όταν υπάρχει πόνος αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι απλά ένα αντιφλεγμονώδες βότανο αλλά ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες το οποίο ταυτόχρονα να είναι και αναλγητικό.


Χρειαζόμαστε ένα βότανο που να εντοπίζει την φλεγμονή και ταυτόχρονα να καταπραΰνει τον πόνο να μειώνει το πρήξιμο ενώ παράλληλα να ανακουφίζει από τον πόνο να είναι αποτελεσματικό και ταχείας δράσης.

Άρα τα πιο κατάλληλα βότανα είναι αυτά που έχουν και τις δυο ιδιότητες είναι δηλαδή και ισχυρά αντιφλεγμονώδη και ισχυρά αναλγητικά.

Οι φλεγμονές μερικές φορές είναι αρκετά επώδυνες κα η μείωση του οιδήματος που προκαλεί και τον πόνο θα βοηθήσει ικανοποιητικά στη θεραπεία απλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της φλεγμονής τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί να επέλθει η θεραπεία.

Τα αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά βότανα θα βοηθήσουν και η βοήθειά τους στην ανάκαμψη του οργανισμού μας είναι άκρως ευεργετική και πολύτιμη.

Aς δούμε τώρα πια είναι τα πέντε πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη βότανα

α) κουρκούμι- turmeric-το πρώτο στη σειρά

β) καγιέν-cayenne-το δεύτερο στη σειρά από τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά βότανα

γ) αμαμηλίδα-hamamelis virginiana-το τρίτο στη σειρά αντιφλεγμονώδες -αναλγητικό βότανο με
ισχυρότατη θεραπευτική δράση-

δ) βαλσαμόχορτο – υπερικό – το τέταρτο στη σειρά αντιφλεγμονώδες-αναλγητικό βότανο

και

ε) τζίντζερ – πιπερόριζα- το πέμπτο στη σειρά αντιφλεγμονώδες – αναλγητικό βότανο αυτό που πρέπει εμείς να προσέχουμε είναι να έχουμε κάποιο από όλα αυτά τα θαυμάσια βοτάνια στην κουζίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου