Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Βότανα και φυτά για την αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος

Η Μητέρα φύση μας δίνει πολλά βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε
αποτελεσματικά τον βήχα και το κρυολόγημα. Τα βότανα μπορούν να καταναλωθούν ως αφέψημα (έγχυμα) και ως σιρόπι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.


Βότανα με αποχρεπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να παρασκευάσουμε ένα ζεστό έγχυμα το οποίο μπορούμε να το καταναλώσουμε ως αφέψημα με λίγο μέλι και λεμόνι είτε να κάνουμε εισπνοές με ατμό. Θα μας βοηθήσει στην αποτελεσματική απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες. Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον βήχα που μπορεί να σχετίζεται σε διάφορες αιτίες όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, το κάπνισμα και παθήσεις όπως βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα και λαρυγγίτιδα.

Λίστα βοτάνων και φυτών που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος:

Θυμάρι: Αποχρεπτικές, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της βρογχίτιδας, της φαρυγγίτιδας και των λοιμώξεων του λαιμού.

Χαμομήλι: Αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Λεβάντα: Αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Φασκόμηλο: Στυπικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην μείωση του πόνου από τον πονόλαιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του βήχα, του πονόλαιμου, της φαρυγγίτιδας, των λοιμώξεων του στόματος και της αμυγδαλίτιδας.

Εχινάτσια: Φυσικό αντιβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του βήχα, του άσθματος, των λοιμώξεων του λαιμού και της βρογχίτιδας.

Μέντα: Αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και απομακρύνει τις βλεννωδεις εκκρίσεις από τους πνεύμονες.

Ρίγανη: Αντιβακτηριακέςβκαι αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Δεντρολίβανο: Αντιοξειδωτικές, Αντιβακτηριακές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας.

Δυόσμος: Αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Τσουκνίδα: Αντισπασμωδικές, καταπραϋντικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Μελισσόχορτο: Αντιβακτηριακές ιδιότητες και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Αχιλλεία: Αντισπασμωδικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.


Τσάι του βούνου: Αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές ιδιότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου