Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Λαγοκοιμηθιά, ένα ευεργετικό βότανο για όλους!

Η λαγοκοιμηθιά είναι ένα από τα βότανα το οποίο θα συναντήσετε με πολλές ονομασίες, με πιο
γνωστή το τεύκριο. Η λατινική της ονομασία είναι teucrium chamaedrys, ενώ η θεραπευτική του δράση είναι αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα!


Το εν λόγω βότανο, έχει κάποιες πολύ σημαντικές δράσεις τις οποίες δεν μπορούμε να παραλείψουμε, διότι είναι σπανιότατες. Είναι υπογλυκαιμική, με αποτέλεσμα να ομαλοποιεί τα επίπεδα σακχάρου, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. 

Η ευεργετική της δράση σε σχέση με το κυκλοφορικό σύστημα, συμβάλλει στη μείωση της αυξημένης πίεσης και προστατεύει το κυκλοφορικό σύστημα.

Μια ακόμα σπάνια ιδιότητα της λαγοκοιμηθιάς είναι η προστασία που προσφέρει στο ήπαρ, και γενικότερα στα όργανα προστατεύοντας από οξείδωση! Δεν περιορίζεται βέβαια στις σπάνιες θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει, αλλά έχει και άλλες σημαντικές αλλά όχι τόσο σπάνιες ιδιότητες, όπως αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και στυπτικές.

Μπορείτε να το καταναλώσετε για αντιμετώπιση του κρυολογήματος και πεπτικών προβλημάτων, ενώ προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το τεύκριο, παρά τις πολλές ευεργετικές και δραστικές ιδιότητες που παρέχει, δεν έχει καμία καταγεγραμμένη παρενέργεια, οπότε μπορείτε να το καταναλώνετε άφοβα, αλλά πάντα με μέτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου