Γνωρίζουμε ήδη
ότι το ελαιόλαδο είναι μια “υπερτροφή”
με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της “καλής» χοληστερίνης (HDL)
και στην ταυτόχρονη μείωση της “κακής”
χοληστερίνης (LDL), η οποία φράσσει τις
αρτηρίες σας.
Αλλά γνωρίζατε
ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με
την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η
θετική επίδραση και των δύο στην υγεία
μας;
Έρευνα του 2000
που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική
επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε
ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική
δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες.
Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και
όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.
Αυτός είναι ένας
ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους
βασικούς πυλώνες τηςμεσογειακής
διατροφής αλλά και της ελληνικής
κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και
η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο
κατέχουν περίοπτη θέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου