Γνωρίζουμε
ήδη ότι το ελαιόλαδο είναι μια
“υπερτροφή”που συμβάλλει στην αύξηση
της “καλής» χοληστερίνης (HDL) και στην
ταυτόχρονη μείωση της “κακής”
χοληστερίνης (LDL).
Tι συμβαίνει
όμως όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με
τη ντομάτα;
Έρευνα του
2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική
επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine και
αναφέρει το site iatropedia.gr έδειξε ότι το
ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική
δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες.
Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και
όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.
Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε
πιστοί στους βασικούς πυλώνες της
μεσογειακής διατροφής αλλά και της
ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη
σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό
ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου