Δεν υπάρχει κάτι
πιο εύκολο και πιο φτηνό από το να
φτιάξετε ένα αρωματικό ξίδι με βότανα.
Εσείς απλά διαλέξτε το ξίδι και τα βότανα
που αγαπάτε και εμείς θα σας περιγράψουμε
την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.
Αναλογίες
1 φλιτζάνι φρέσκα
βότανα (χαλαρά γεμισμένο) για κάθε 2
φλιτζάνια ξίδι
1/2 φλιτζάνι
αποξηραμένα βότανα για κάθε 2 φλιτζάνια
ξίδι
Εκτέλεση
-Αφού καθαρίσετε
προσεκτικά τα βότανα τοποθετήστε τα σε
ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και
πιέστε τα λίγο με ένα πιρούνι.
-Ρίξτε το ξίδι
πάνω από τα βότανα και κλείστε έπειτα
καλά το καπάκι.
-Μην θερμάνετε
το μείγμα. Αφήστε το να σταθεί σε έναν
σκοτεινό χώρο, σε θερμοκρασία δωματίου.
-Ανακινείτε το
βάζο περίπου κάθε 2 μέρες για διάστημα
1 εβδομάδας.
-Στο τέλος της
εβδομάδας δοκιμάστε το ξίδι και αν
θέλετε πιο δυνατό άρωμα αφήστε το για
άλλη 1-2 εβδομάδες(δοκιμάζετε τακτικά
το ξίδι)
Για πιο δυνατή
γεύση και άρωμα ακολουθήστε ακριβώς
την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας
φρέσκα βότανα. Στο τέλος της εβδομάδας
και αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε πετύχει
το επιθυμητό αποτέλεσμα, σουρώστε το
μείγμα και γεμίστε με το αρωματισμένο
ξίδι σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια.
Οι πιο πετυχημένοι
συνδυασμοί
Ξίδι από κόκκινο
κρασί
-δεντρολίβανο,
θρούμπη, φασκόμηλο, βασιλικός, δάφνη
και σκόρδο
-φασκόμηλο,
μαϊντανός και ασκαλώνια
-σμέουρο και
θυμάρι
-κόκκινη πιπεριά,
πιπεριά τσίλι, σκόρδο, δεντρολίβανο και
εστραγκόν
Ξίδι από λευκό
κρασί
-άνηθος, βασιλικός,
εστραγκόν και λουίζα
-θρούμπη,
εστραγκόν, σκαντζίκι, βασιλικός και
σχοινόπρασο
-βατόμουρα και
άνθη λεβάντας
-φρέσκο κρεμμύδι,
θυμάρι, ματζουράνα και δάφνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου