
Στην ελληνική κουζίνα
παραδοσιακά αρωμάτιζαν το ελαιόλαδο
με τον τρόπο που θα σας πούμε, ο οποίος
είναι γνωστός από την αρχαιότητα έως
και σήμερα.
Το μόνο που μένει λοιπόν
είναι να επιλέξουμε όμορφα βάζα ή
μπουκάλια, μυρωδάτα αρωματικά φυτά σε
αποξηραμένη ή χλωρή μορφή και το αγνό
χωριάτικο λάδι που χρησιμοποιούμε για
την σαλάτα μας.
Θα χρειαστούμε:
¼ ενός μπουκαλιού ξύδι
1-2 κουταλιές της σούπας
μέλι
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
ή κανέλα ή φασκόμηλο ή ρίγανη (μυρωδικό
της αρεσκείας σας)
Πιπέρι σε κόκκους
1-2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε:
Τα βάζουμε όλα μαζί και
συμπληρώνουμε στο μπουκάλι ή το βάζο
το ελαιόλαδο που χρειάζεται για να
γεμίσει. Το μυστικό της επιτυχίας
είναι να αφήσουμε όλα τα υλικά για 8 -10
μέρες σε σκοτεινό ντουλάπι, ώστε να
μπορέσουν να βγάλουν τους χυμούς και
τις μυρωδιές τους στο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου