Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ευκάλυπτος: Το φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα!

Η φύση είναι ο καλύτερος γιατρός! Επειδή όπως κάθε χρόνο όλο και κάποια γρίπη θα βρεθεί στο
δρόμο σου, βρήκαμε το καλύτερο φάρμακο της φύσης για να μην ταλαιπωρηθείς για μέρες με συνάχι, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό. Αν, λοιπόν, θέλεις να αποφύγεις τις αντιβιώσεις, δοκίμασε κάποιο φυσικό φάρμακο και τόνωσε τον οργανισμό σου με εναλλακτικές τροφές και βότανα όπως ο ευκάλυπτος, ένα ισχυρό αντιμικροβιακό και αντιπυρετικό!


Γιατί είναι το απαραίτητο βότανο του Χειμώνα;

Ο ευκάλυπτος ή Eucalyptus globulus χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική καθώς είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και να σε προστατεύσει από ιούς, θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Επιπλέον απελευθερώνει την αναπνοή, για αυτό και θεωρείται ιδανικός «σύμμαχος» για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Θα σου χαρίσει αίσθηση δροσιάς και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την υπερβολική έκκριση των βρόγχων!

Τα μέρη του δέντρου που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους είναι τα φύλλα του, τα οποία συλλέγονται τον Ιούνιο και Ιούλιο. Από αυτά παράγεται αιθέριο έλαιο ή αλλιώς το ευκαλυπτέλαιο που έχει ισχυρή αντισηπτική, αποχρεμπτική και επουλωτική δράση και παράλληλα διαθέτει αντιπυρετικές ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι αντιβιοτικό, αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών. Έτσι, μπορεί ακόμα να βοηθήσει στη θεραπεία της ιγμορίτιδας, της καταρροής, και της ρινοφαρυγγίτιδας. Θα το βρεις στα φαρμακεία και καλό θα είναι να ενημερωθείς λεπτομερώς από τον φαρμακοποιό σου για τη χρήση του. Πώς, όμως, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Εντριβές στο στήθος
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι να δοκιμάσεις εντριβές στο στήθος με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Θα χρειαστείς μόλις τρεις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου καθώς και 5 ml αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, θα ανακατέψεις μεταξύ τους τα υλικά και θα ξεκινήσεις τις εντριβές στην περιοχή του στήθους με μικρές ανοδικές κινήσεις προς τον λαιμό.

Αφέψημα ευκαλύπτου
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, ρίχνεις 3-4 φύλλα ευκαλύπτου. Το αφήνεις για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια σουρώνεις. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα προσπάθησε να καταναλώνεις τρία φλιτζάνια ημερησίως.

Εισπνοές Ατμού
Βάζεις ένα λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις μία χούφτα φύλλα ευκαλύπτου. Τα αφήνεις να βράσουν για πέντε λεπτά. Αφού απομακρύνεις το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζεις με μία πετσέτα. Στη συνέχεια κάνεις εισπνοές οι οποίες δρουν καταπραϋντικά στο αναπνευστικό. Εναλλακτικά, δοκίμασε να ρίξεις 15 σταγόνες αιθέριου λαδιού ευκαλύπτου στην κατσαρόλα με βραστό νερό. Οι ατμοί του ευκαλύπτου ιονίζουν την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Tip: Προσπάθησε να φροντίσεις τον εαυτό σου με ένα ζεστό μπάνιο! Δοκίμασε να γεμίσεις μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και πρόσθεσε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, 3 σταγόνες δεντρολίβανου και 3 σταγόνες πορτοκαλιού. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σε τονώσει όταν ταλαιπωρείσαι από ένα κρυολόγημα!Το μείγμα αυτό μπορείς αν το διατηρήσεις και να το χρησιμοποιήσεις δύο φορές ακόμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου