
Όπως
εξηγούν οι ειδικοί, τα εν λόγω ένζυμα,
που προκαλούν τη φλεγμονή, εντοπίζονται
σε ανθρώπους που υποφέρουν από καρκίνο
και άλλες ασθένειες.
Γερμανοί
και Ιταλοί επιστήμονες που έκαναν την
έρευνα για λογαριασμό του επιστημονικού
περιοδικού British Journal of Pharmacology, συστήνουν
να προσθέτουμε στα φαγητά μας τα δύο
αυτά πολύ συνηθισμένα αρωματικά, το
δεντρολίβανο και το θυμάρι.
Περιέχουν
συγκεκριμένα διτερπένια, καρνοσόλη και
καρνοσολικό οξύ, που διαθέτουν αυτές
τις αναλγητικές ιδιότητες.
Προηγούμενη
μελέτη μάλιστα, έχει συνδέσει το
δεντρολίβανο με τη μακροζωία των κατοίκων
του Ιταλικού χωριού Accarioli, όπου υπάρχουν
πολλοί αιωνόβιοι.
ΠΗΓΗ:
www.onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου