Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλαρωτικό μπάνιο με μελισσόχορτο

Από τα αρχαία χρόνια ακόμα είναι γνωστά τα μπάνια με βότανα. Ανάλογα με το σκοπό που θέλουμε να πετύχουμε χρησιμοποιούμε και τα διάφορα φυτά για ηρεμία, θεραπεία, πόνους, ομορφιά, καταπράυνση νεύρων κ.λ.π.


Καλό είναι να ρίχνουμε και μια χούφτα βόρακα στη μπανιέρα για να μαλακώσει το νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς για ένα ωραίο και ευχάριστο μπάνιο .Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με μελισσόχορτο.

Θα χρειαστείτε 250 γραμ. ξεραμένα ή 500 γραμ. φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου το οποίο θα το βάλετε σε βρασμένο νερό και θα το αφήσετε για 15 λεπτά.

Θα γεμίσετε την μπανιέρα και αφού στραγγίσει το έγχυμα θα το αδειάσετε στο νερό. Θα κάνετε μπάνιο για 20 λεπτά και θα χαλαρώσετε με ένα λεπτό και ευχάριστο άρωμα σαν λεμόνι.

Το μπάνιο αυτό βοηθά στην νευρικότητα, ημικρανία, σπασμούς και πόνους πριν την έμμηνο ρύση, κνησμός στα γεννητικά όργανα κ.α. Μπορείτε συγχρόνως να πιείτε και ένα ποτήρι τσάι με μελισσόχορτο εάν θέλετε να έχετε θαυμάσιο ύπνο μετά το μπάνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου