Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή για θαυματουργή αλοιφή που κάνει, απλά, τα πάντα!

Πρόκειται για μία συνταγή για αλοιφή, που όπως λέει ο τίτλος, κάνει απλά… τα πάντα..! Αν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η ιδανική.


Τι ακριβώς κάνει;

Πάρτε ανάσα και διαβάστε:
– Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια
– Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα
– Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα
– Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm
– Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα
– Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά
– Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές
– Είναι κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
– 1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
– 1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
– 3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
– 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό.

Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η λεβάντα καταπραΰνει,

το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει

και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό.

Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό.

Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;

Η διαδικασία είναι η εξής:
– Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.
– Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
– Τοποθετούμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
– Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτηπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς

melissokomianet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου