Χρόνος παρασκευής:
5-10 λεπτά
Υλικά:
1/4 κόκκινο
κρεμμύδι
ρίζα τζίντζερ
12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή)
2 κουταλιές της
σούπας μηλόξυδο
μία πρέζα πιπέρι
καγιέν
1 λάιμ
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Θα χρειαστείτε
επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη
Οδηγίες:
Βάλτε στον
αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα
τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό
αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο
κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα
τα κάνει να δακρύσουν πολύ!). Αν δεν έχετε
αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
έναν τρίφτη.
Σε αυτή την
περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ.
τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το
μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από
το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ
(τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο
(επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και
ανακατέψτε τα υλικά.
Για να το πιείτε,
βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το
μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο
μέχρι και 18 μήνες.
Το παρασκεύασμα
έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου