Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Σπιτική συνταγή για το φούσκωμα και τη δυσπεψία

Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή)

Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά

Υλικά:

1/4 κόκκινο κρεμμύδι
ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή)
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
μία πρέζα πιπέρι καγιέν
1 λάιμ
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη

Οδηγίες:

Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!). Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη.

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ. τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και ανακατέψτε τα υλικά.

Για να το πιείτε, βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και 18 μήνες.

Το παρασκεύασμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα