Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Σανταλόξυλο: Είναι το πιο ερωτικό έλαιο της φύσης;

Οι θεραπευτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του σανταλόξυλου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, όπως επίσης και η φήμη του πως συνέβαλλε στην ενίσχυση της μνήμης. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές ως ένα μέσο διαλογισμού, ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης. 


Όσο για τις αφροδισιακές του ιδιότητες δεν είναι καθόλου τυχαίο που αποτελεί απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία ερωτικής, εξωτικής και αισθησιακής ατμόσφαιρας, ενώ χρησιμοποιείται ως συστατικό των ελαίων και των κεριών που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία. Το πλούσιο άρωμά του ταιριάζει σε άντρες και γυναίκες. Είναι ένα αιθέριο έλαιο με άρωμα απαλό,γλυκό,αισθησιακό ,πλούσιο σε ξυλώδεις,πιπεράτους δευτερεύοντες τόνους.

1.H ευχάριστη οσμή του μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους. Το άρωμα αυτού του ελαίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές. Για να χαλαρώσετε το μυαλό και για ανακούφιση από την ένταση, το άρωμα του σανδαλόξυλου είναι πράγματι πολύ χρήσιμο. Το λάδι μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της καταπόνησης των μυών και για τις κράμπες.

2.Οι αντισηπτικές ιδιότητες του το καθιστούν χρήσιμο για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων.

3.Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο στη διατροφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το λάδι διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος.

4.Μπορεί να βοηθήσει για την επίλυση πεπτικών προβλημάτων, όπως η διάρροια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό χωνευτικό έλαιο που ενισχύει και διεγείρει την όρεξη.

5.Στη διατροφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το λάδι διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος.

6.Η φροντίδα του δέρματος με έλαιο σανδαλόξυλου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας διαταραχών του δέρματος, όπως η ακμή και το έκζεμα. Οι ενυδατικές ιδιότητες του θα βοηθήσουν όταν υπάρχει ξηρότητα του δέρματος. Βοηθάει και στις σκασμένες φτέρνες στα πέλματα των ποδιών, στις ουλές του δέρματος, στις ρυτίδες και δίνει λάμψη στο δέρμα.

Χρήση:
  • Για ηρεμία μετά από έντονη πνευματική εργασία μια σταγόνα ανάμεσα στα φρύδια
  • Για απαλότητα στο δέρμα κατα τη διάρκεια του ντους βάζουμε σε ουδέτερο αφρόλουτρο μερικές σταγόνες σανταλόξυλου,τριαντάφυλου,πατσουλί.
  • Για την περιποίηση των αντρών μετά το ξύρισμα σε λάδι καλέντουλας 50ml βάζουμε 10 σταγόνες σανταλόξυλο και 10 λεβάντα.
  • Για ζεστή,ρομαντική ατμόσφαιρα βάζουμε στην ειδική συσκευή 3 σταγόνες σανταλόξυλο και 3 ylang ylang
  • Για αύξηση της σεξουαλικότητας μασάζ στην κοιλιακή χώρα με 2/3 βερυκοκέλαιο,1/3 σανταλόξυλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου